Nieuws

Bevolkingsonderzoek borstkanker in Druten

Bevolkingsonderzoek borstkanker in Druten

15 mei 2018In Druten deed twee jaar geleden 83 procent van de uitgenodigde vrouwen mee aan het bevolkingsonderzoek borstkanker. Bij 1,4 procent van hen was nader onderzoek nodig. Zij werden doorverwezen naar het ziekenhuis.

Vanaf 30 mei kunnen vrouwen uit Druten in de leeftijd van 50 t/m 75 jaar weer meedoen aan het tweejaarlijkse bevolkingsonderzoek borstkanker. Zij kunnen terecht in het borstonderzoekscentrum op de parkeerplaats naast Sporthal De Heuvel in Druten. Het onderzoekscentrum staat daar tot ongeveer 20 juli.

Door het onderzoek kan borstkanker in een vroeg stadium worden ontdekt. Dit verhoogt de kans op genezing. Deelname aan het onderzoek is gratis en vrijwillig.

Borstkanker is een van de meest voorkomende vormen van kanker. Eén op de acht vrouwen in ons land krijgt borstkanker.

Comments are closed.

Menu Title