Nieuws

Transportband voor zandvervoer geen item meer

Transportband voor zandvervoer geen item meer

16 mei 2018Bij de behandeling van het coalitieakkoord, dinsdagavond in de Beuningse gemeenteraad, is totaal niet meer gesproken over de vraag hoe het zand van de Beuningse Plas moet worden vervoerd.

De woorden “vrachtwagen” en “transportband” vielen zelfs geen enkele maal. Het nieuwe college van CDA, BN&M en VVD heeft besloten tot transport met vrachtwagens en de discussie daarover lijkt inmiddels een gepasseerd station.

Mogelijk dat de raadsleden in Beuningen een bepaalde eenheid willen uitstralen richting de gemeenteraad van Nijmegen.

Op 13 juni komen de gemeenteraden van Nijmegen en Beuningen bijeen om te praten over de besluitvorming rondom het zandtransport Beuningse Plas. De Nijmeegse raadsleden hebben geëist dat alle rapporten daarover dan boven tafel komen.

De oppositiepartijen bleken dinsdagavond niet onder de indruk van het coalitieakkoord. GroenLinks, D66, PvdA en de SP vonden het akkoord veel te weinig concreet. Zo wordt bijvoorbeeld niet duidelijk wat men wil met het Asdonckterrein.

Volgens de oppositie is BN&M als de grote overwinnaar uit de coalitieonderhandelingen gekomen. Voor CDA en VVD zijn slechts kruimeltjes overgebleven, zo meende fractievoorzitter Frans Houben van GroenLinks.

Nu drie raadsleden wethouder zijn geworden, moesten zij worden vervangen door drie nieuwe raadsleden. Nicole Bannink (BN&M), Guido Woutersen (VVD) en David Schaftenaar (CDA) werden daarom beëdigd tot raadslid.

Comments are closed.

Menu Title