Nieuws

Toekomst zwembad Beuningen onduidelijk

Toekomst zwembad Beuningen onduidelijk

18 mei 2018Wat er in de toekomst met het zwembad in Beuningen gaat gebeuren, is voorlopig onduidelijk. Het lijkt er op dat alle zeven politieke partijen in de gemeenteraad willen dat er in Beuningen een zwembad blijft. Voor het college van B&W is dit echter geen uitgemaakte zaak. Het college heeft namelijk een onderzoek aangekondigd naar “nut en noodzaak van een zwembad na 2020”.

Bij de politieke partijen is er overigens weinig eendracht wat betreft het zwembad. Zij hebben allerlei verschillende ideeën over de toekomst van zwembad de Plons.

De PvdA stelt dat het zwembad bijvoorbeeld ook zou kunnen worden ondergebracht in een multifunctioneel gebouw en in de buurt van andere sportaccommodaties.

De VVD daarentegen is geen voorstander van wat zij een “Klein Papendal” noemen. Verder vraagt de VVD zich af of een samenwerking met bijvoorbeeld Druten een optie is.

GroenLinks ziet graag een onderzoek naar nieuwbouw of grootschalige renovatie van het zwembad. Volgens D66 lijkt renovatie van het zwembad, dat dateert uit de jaren’60, financieel niet meer haalbaar.

Bij de ontwikkelingen rondom het zwembad moet duurzaamheid een belangrijke rol spelen, zegt het CDA. De christendemocraten willen ook het schoolzwemmen weer herinvoeren, vooral omdat Beuningen een waterrijke gemeente is. Daar is waarschijnlijk geen politieke meerderheid voor te vinden.

Comments are closed.

Menu Title