4.000 exemplaren verkocht van Drentse Parels

DRENTHE – Toen vorig jaar door de coronamaatregelen alle evenementen stillagen vatte Anneke Boekee uit Zuidwolde het plan op om een boek uit te geven met verrassende en originele adressen in Drenthe: Drentse Parels. 

Het boek is een ware bestseller: afgelopen week konden de makers het 4.000e exemplaar uitreiken aan Commissaris van de Koning in Drenthe, Jetta Klijnsma.

Ontdekkingstocht
De eerste editie van Drentse Parels verscheen begin mei dit jaar. Het is een boek voor toeristen en inwoners om de provincie op een bijzondere manier te ontdekken. Het boek is ontwikkeld in samenwerking met grafisch ontwerper Japke Pol uit Broekhuizen en bevat 150 tips, onderverdeeld in overzichtelijke hoofdstukken. Heel gevarieerd, van avontuur, tot eten, drinken, slapen, natuur, ambachten, kunst en bijzondere shopadressen. Het maken van Drentse Parels was een grote ontdekkingstocht; alle uithoeken van de provincie werden bezocht en ieder bezoek leverde weer nieuwe interessante adressen op. Boeiende verhalen hoorden ze, over hoe mensen hun hart volgden, hun leven een andere wending gaven, en nu iets doen waarvan ze zeggen ‘het voelt niet als werk’. De genoemde bedrijven betalen niet voor hun vermelding in het boek, het is een onafhankelijke selectie van de makers.

Drentse Parels werd verkocht via de eigen webshop en boekenwinkels. De helft van de verkoop gaat naar inwoners van Drenthe, de andere helft gaat naar adressen in alle uithoeken van het land. Leuk is dat het boek ook voor veel inwoners van Drenthe een inspiratiebron is om op pad te gaan en verrassende plekken te ontdekken waar ze het bestonden niet van wisten.