Acantus versnelt en verbetert nieuwbouwprojecten dankzij nieuwe samenwerking

VEENDAM – De Veendammer woningcorporatie Acantus had gisteren samenwerkingsovereenkomsten getekend met de aannemers Fijn Wonen en Trebbe Bouw. De gemaakte afspraken zorgen voor een versnelling en verbetering van nieuwbouwprojecten.

Acantus had de komende jaren een grote nieuwbouwopgave te realiseren om voldoende woningen, op de juiste plek, in portefeuille te hebben. Tegelijkertijd is er in de markt een toenemende druk op de beschikbare bouwcapaciteit en stijgende prijzen. De marktpartijen investeren daarom nú onder andere in conceptuele en geïndustrialiseerde bouw.

Wiel niet opnieuw uitvinden 

,,Door deze samenwerking aan te gaan, versnellen en verbeteren we samen het bouwproces. We hoeven niet bij elk project het wiel opnieuw uit te vinden, maar we weten al wat we van elkaar verwachten qua woningproduct en bouwproces. Daarnaast krijgen we hierdoor een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding”, aldus Roeland Weijs, Manager Onderhoud & Investeringen bij Acantus.

‘Samen maken we het verschil’ 

In de samenwerkingsovereenkomst is geregeld hoe en onder welke condities de samenwerking plaatsvindt. Menso Oosting van Fijn Wonen (het woonproduct van Van Wijnen): ,,Ik ben trots op deze samenwerking, want samen kunnen we het verschil maken en het woningtekort in Nederland aanpakken. Door verschillende bouwconcepten en woonproducten aan te bieden versterken we elkaar en dat is fijn voor iedereen.” Antje de Groot-Schuttert, directeur bij Trebbe: ,,We vinden het hartstikke fijn dat wij één van de partners van Acantus zijn. Zo kunnen wij bijdragen aan het huisvesten van heel veel mensen in een passende woning.”

Nieuwbouwcatalogus

Onderdeel van de overeenkomst is een nieuwbouwcatalogus per aanbieder, waarin een aantal woningtypes is opgenomen. Acantus stimuleert daarmee de ingezette beweging en de daaraan gekoppelde innovatie in de bouwwereld om woningen meer industrieel en prefab-matig te bouwen. Door te denken vanuit conceptwoningen en deze geïndustrialiseerd te bouwen, is volgens Acantus een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding mogelijk waarbij altijd automatisch productverbeteringen meegenomen worden

Via De Koerier

Reizen Laos