Achtstegroepers draaien proef op Hondsrug College

Emmen – Leerlingen van groep acht van de basisschool kunnen binnenkort vier middagen vrijblijvend proefdraaien op het vakcollege van het Hondsrug College. De scholengemeenschap begint voor hen met het project Gouden Handjes, gericht op de praktische opleidingen.

Scholieren die een praktische opleiding willen volgen, kunnen kiezen uit de vakcolleges Zorg & Welzijn, Techniek, Economie & Ondernemen & Media Vormgeving en ICT.  Door het project Gouden Handjes ontdekken de kinderen van de basisschool niet alleen of een opleiding bij hen past, maar ervaren ze tegelijkertijd hoe het er op de middelbare school aan toegaat. Teamleider Vakcollege onderbouw Tineke van Heuvelen: ,,Het maakt de stap naar de middelbare school een stukje makkelijker. Wil je graag mensen helpen? Via Gouden Handjes kun je kennis maken met het werk in de ouderenzorg of haal je je EHBO-diploma. Wil je ontdekken hoe leuk en uitdagend de wereld van techniek is? Klaar dan met echte machines en gereedschap je eerste klus.’’

Leerlingen die zich aanmelden, maken tijdens een voorlichtingsmiddag eerst kennis met de verschillende vakcolleges. Daar kiezen ze er twee van uit, waar ze gedurende twee maanden een middag per week mee aan de slag gaan. De aanmelding voor de voorlichtingsmiddag sluit op 1 oktober. Voor aanmelding en meer informatie kon men terecht op www.hondsrugcollege.nl/groep-8/gouden-handjes.

Via De Zuidenvelder