Actie Albert Heijn Autorama voor voetbalclubs groot succes

VEENDAM – De spaaractie Voetbalpassie van de Albert Heijn is een groot succes geworden. Bij de AH in Autorama werden vette cheques uitgereikt aan de voetbalclubs Veendam 1894, vv Meeden, vv Muntendam en vv Wildervank.

Om amateurclubs financieel te steunen, hebben Albert Heijn en de KNVB de actie Voetbalpassie opgezet. Deze spaaractie werd begin september afgetrapt door bondscoach Louis van Gaal. Dat deed hij bij zijn oude jeugdclub S.V. De Meer in Amsterdam.

Voetbalpassiepunten 

Klanten konden gedurende de actieperiode Voetbalpassiepunten scoren om zo hun lokale voetbalclub te sponsoren. De clubs kunnen deze bijdrage goed gebruiken. Afgelopen seizoen stond het amateurvoetbal door corona voor een groot deel stil. Verenigingen zijn daardoor veel inkomsten misgelopen, bijvoorbeeld door de sluiting van de kontines. Hierdoor hebben veel amateurclubs het financieel lastig. Met het opgehaalde bedrag van Voetbalpassie kunnen zij bijvoorbeeld trainingsmateriaal aanschaffen of een financiƫle reserve opbouwen voor het onderhoud van de velden of het clubhuis.

Fraaie cheques 

Ook in deze regio werd flink gespaard. Dat leverde enkele fraaie cheques op, die onlangs zijn uitgereikt bij de Albert Heijn in winkelcentrum Autorama. Het spaargedrag van de klanten leverde Veendam 1894 maar liefst 1463.20 euro op. Wildervank ontving een cheque van 837,10 euro en de actie legde ook Muntendam en Meeden geen windeieren: Muntendam ontving 581 euro en Meeden is 563,40 euro rijker. Al met al was de spaaractie een groot succes en hebben veel mensen hun lokale voetbalclub geholpen door boodschappen te doen bij de Albert Heijn.  

Via De Koerier