Actie voor kledingbank in Veendam groot succes

VEENDAM – De actie Loop warm voor arm voor kledingbank Maxima in Veendam is een groot succes geworden.

Doel van de actie was het inzamelen van winterkleding voor kinderen en jongeren uit gezinnen die gebruik maken van de kledingbank. Het gaat om gezinnen uit de Pekela, Veendam en de voormalige gemeente Menterwolde.

320 kinderen

Voor de maar liefst 320 kinderen die ingeschreven stonden bij de kledingbank had Maxima veel te weinig jassen, schoenen, pyjama’s, broeken en sokken. Die oproep om deze zaken in te brengen, had mensen geraakt. Er is namelijk massaal op gereageerd, door bedrijven als TW Studio, schoenenzaken als De Boer en Amode, de serviceclubs Kiwanis Club Veendam, de Odd Fellows Veendam en hun SMA, kindercentra als Poko Loko, Dierenweide Beerta en heel veel particuliere betrokken en meelevende mensen. ,,Allemaal omdat ze vonden dat het niet zo mag zijn dat er bij ons kinderen en jongeren zonder goede kleding en schoenen de winter door moeten”, zegt voorzitter Gherie ter Steege.

Spiksplinternieuwe winterspullen

Alles van het verlanglijstje kon uitgepakt of ingekocht worden dankzij de vele giften en donaties. ,,Hulde en dank allen”, zegt Ter Steege. ,,Maxima hangt nu vol met spiksplinternieuwe winterspullen voor kinderen en jongeren. Dus ouders die het nodig hebben, overwin uw schroom en kom naar Maxima. Help uw kinderen er maximaal mooi uit te zien tussen hun vrienden. Dan bent u ook gelukkig.”

Via De Koerier