Actie voor meisjes in Afghanistan levert meer dan 10.000 euro op

Esmee, An en Lies vertrekken voor hun 20 kilometer lange wandeltocht naar de Rijksuniversiteit. (foto Persbureau Drenthe/Herman van Oost)

Esmee, An en Lies vertrekken voor hun 20 kilometer lange wandeltocht naar de Rijksuniversiteit. (foto Persbureau Drenthe/Herman van Oost)

ZUIDLAREN – De zusjes Lies (10) en An (8) en hun buurmeisje Esmee (10) uit Zuidlaren hebben met hun actie ‘Meisjes voor meisjes’ meer dan 10.000 euro opgehaald voor hun leeftijdsgenootjes in Afghanistan. Maandag liepen zij 20 kilometer van hun basisschool De Lichtkring naar de Rijksuniversiteit in Groningen.

Lies, An en Esmee zijn erg begaan met het lot van meisjes in Afghanistan, die een zeer onzekere toekomst wacht nu de macht in dat land in handen is van de Taliban. Ze besloten in actie te komen en geld in te zamelen voor Stichting Vluchteling. Hun actie had inmiddels meer dan 10.000 euro opgebracht. Op www.actievoorvluchtelingen.nl/team/meisjes-voor-meisjes staat de teller op 8400 euro. Tijdens hun wandeling werden de kinderen verrast met een cheque van 1000 euro van het Gomarus College en ook de Kandelaarkerk en De Rank in Zuidlaren hebben nog een mooi bedrag toegezegd. Doneren kon nog de hele maand september.

De meiden vertrokken maandagmiddag rond 12.30 uur bij hun basisschool De Lichtkring, waar ze werden toegesproken door burgemeester Marcel Thijsen van de gemeente Tynaarlo. Bijna alle leerlingen van De Lichtkring liepen de eerste kilometers mee, de rest van de route werden Lies, An en Esmee vergezeld door nóg zes stoere meiden en een aantal moeders. Onderweg werden ze getrakteerd op ijs, ranja en snoep. Ook kregen de meiden een peptalk van een oud-militair die in Afghanistan had gediend. Aan het begin van de avond kwamen de dames aan bij de Rijksuniversiteit in Groningen, waar hen een warm onthaal wachtte.