Activiteiten voor kinderen in Tynaarlo tijdens Oktober Kindermaand

Oktober Kindermaand laat kinderen in Drenthe kennismaken met allerlei culturele activiteiten.

Oktober Kindermaand laat kinderen in Drenthe kennismaken met allerlei culturele activiteiten.

TYNAARLO – Onder de titel Oktober Kindermaand kunnen kinderen tot 13 jaar deelnemen aan culturele workshops, speurtochten, rondleidingen en activiteiten in de natuur en bibliotheken. Alle activiteiten zijn gebundeld in een programmaboekje dat samen met het jubileumboekje is verspreid onder alle kinderen op de basisscholen in Drenthe. Ook in de gemeente Tynaarlo zijn verschillende activiteiten in het kader van Oktober Kindermaand. 

De bibliotheek in Zuidlaren organiseert op 16 oktober een workshop vloggen voor kinderen van 9 tot en met 12 jaar. Professioneel vlogger Jordi van der Werf leert de kinderen de fijne kneepjes van het vloggen.

Bij muziekvereniging Harmonie Vries leren kinderen in Oktober Kindermaand niet alleen verschillende instrumenten kennen, maar ze leren daarbij ook dansen.

Het Internationaal Klompenmuseum in Eelde bestond in 2020 dertig jaar. Omdat het museum vorig jaar vanwege corona gesloten was werd dit jubileum dit jaar gevierd. De kinderen kunnen de bijzondere tentoonstelling ‘Hout Couture’ bekijken en zelf een feestelijke klomp maken.

Museum De Buitenplaats in Eelde presenteert op 17 oktober de familievoorstelling ‘Anas en Handun’. De voorstelling brengt het verhaal van een jongen die met zijn moeder moet vluchten op de bekende muziek van Sergej Prokoofjevs ‘Peter en de Wolf’.

Oktober Kindermaand bestaat dit jaar twintig jaar. Dit werd gevierd met een jubileumboekje waarin de organisatie laat zien hoe bijzonder Drenthe is en welke Drentse activiteiten toch minimaal op iemands bucketlist moeten stonden. Het boekje stimuleert kinderen om ook na oktober op culturele ontdekkingstocht door de provincie te gaan. Meer informatie is te vinden op de website kindermaand.nl en op Facebook.