Afscheidsbrief Mieke Damsma aan inwoners Midden-Drenthe

MIDDEN-DRENTHE – Mieke Damsma had een afscheidsbrief geschreven aan de inwoners van Midden-Drenthe. Sinds maandag is ze geen burgemeester meer van deze gemeente.

De brief is gepubliceerd op de website van de gemeente Midden-Drenthe. Ze bedankt daarin alle inwoners voor het in haar gestelde vertrouwen en laat weten bijna vier jaar lang ‘met heel veel plezier’ haar rol te hebben vervuld.

,,Toen ik in 2017 begon als burgemeester van Midden-Drenthe voelde ik mij onmiddellijk thuis. U had mij – ondanks dat ik bepaald niet uit de buurt kwam – warm onthaald. Niet alleen als burgemeester, maar ook als inwoner. En ik heb gemerkt dat die warmte iets is, wat bij de inwoners van Midden-Drenthe hoort. Dat merk je, gewoon als je op straat loopt en iedereen elkaar vriendelijk groet, en ook aan de manier waarop mensen voor elkaar klaarstonden’’, aldus Damsma.

,,Ik heb het altijd belangrijk gevonden om burgemeester voor iedereen te zijn. Er te kunnen zijn voor mensen die iets naars hebben meegemaakt, mooie dingen met elkaar te kunnen vieren en soms ook moeilijke beslissingen te nemen. Kortom burgemeester in goede en slechte tijden. Het persoonlijke contact met mensen, was daarbij voor mij heel belangrijk’’, aldus Damsma, die ook constateert dat er juist op dit vlak beperkingen waren door alle perikelen rond corona.

De afgetreden burgemeester laat ook weten dat ze graag langer in haar ambt actief zou zijn geweest. ,,Maar ik heb gemerkt dat de verwachtingen die de gemeenteraad had van mij als burgemeester, anders zijn dan hoe ik die rol wil invullen. Daarom is het voor Midden-Drenthe beter dat ik vertrek en plaats maak voor een andere burgemeester.’’

Mieke Damsma sluit af met de mededeling dat ze als inwoner van Smilde blijft genieten ‘van al het moois dat deze gemeente te bieden had’. 

Via De Veldenkrant