AJ Plug treedt op in café ’t Keerpunt Spijkerboor

SPIJKERBOOR – Bluesdiva AJ Plug zal vrijdag een optreden geven in de grote zaal van café ’t Keerpunt in Spijkerboor (aanvang 21.00 uur).

Dutch Blues Award-winner AJ Plug (Alexandra Jolanda) werd gezien als één van de meest indrukwekkende bluesladies die de Nederlandse bluesscène de laatste jaren had voortgebracht. ,,Na Harry Muskee en Oscar Benton had de Nederblues opnieuw een toptalent voortgebracht: zangeres AJ Plug, een aanwinst voor de Nederblues”, gaf bijvoorbeeld Johan Derksen, de invloedrijke ambassadeur van de blues, aan. Niet voor niets was Plug dan ook verbonden aan de theatertour Johan Derksen Keeps the Blues Alive.

Hemel in geprezen 

Na het uitbrengen van haar debuutalbum Let Go Or Be Dragged (2014) ging het als een speer met haar carrière. Ook haar tweede album Chew Chew Chew (2016) werd de hemel in geprezen. In juni 2018 nam ze met haar man Klaas Kuijt en een ‘stelletje uitstekende muzikonten’ in Grolloo het akoustische album Barefoot The GrollooTakes op. 

Ernstig ziek 

 De blueszangeres werd daarna ernstig ziek: ze leed aan slokdarmkonker. Om haar te ondersteunen, werden onder andere door Johan Derksen twee benefietconcerten georganiseerd. Inmiddels treedt Plug weer op, waaronder dus vrijdag in Spijkerboor. Het optreden vindt plaats met inachtneming van de coronaregels.  Het betreft dan ook een zitconcert. Liefhebbers dienen te reserveren. Dat kon via moor@spijkerboor.nl. Bij voldoende belangstelling volgt er zaterdag een tweede optreden.

Via De Koerier

Reizen Laos