Al ruim 2000 foto’s ingestuurd voor Drentse Scheurkalender 2022

De Drentse Scheurkalender van 2021.

De Drentse Scheurkalender van 2021.

EELDE – Inwoners van Drenthe hebben nog een paar dagen de tijd om foto’s in te zenden voor de vierde editie van de Drentse Scheurkalender. Vanaf 16 augustus worden de ingezonden foto’s door de jury beoordeeld en geselecteerd voor de kalender van 2022.

Het initiatief van de Drentse Scheurkalender is 3 jaar geleden ontstonden naar Gronings voorbeeld. Het idee achter de kalender is dat inwoners van de provincie ieder jaar benaderd worden met de vraag wat hen in Drenthe beweegt en daar een foto van te maken. Van iets waar hun hart sneller van gaat kloppen. Dat kon en mag van alles zijn. Uit alle ingezonden foto’s worden 320 voor de kalender geselecteerd. ,,Het leuke van de kalender is dat iedereen er aan mee kon doen. Maar ook dat je er iedere dag naar kunt kijken en er een blaadje uit kunt scheuren. In elke foto zit een verhaal”, aldus initiatiefnemer Hent Hamming uit Eelde. ,,De kalender inspireert en verbindt.”

De initiatiefnemers streven er naar dat er tenminste 1000 foto’s van verschillende fotografen ingezonden moeten zijn. Deze voorwaarde is bepaald omdat gestreefd werd naar een zo groot mogelijke diversiteit. Ook dit jaar werd dit streefaantal ruimschoots gehaald. Inmiddels zijn er meer dan 2000 foto’s ingezonden.

Iedereen die mee wil werken aan de kalender van 2022 kon tot en met 15 augustus een foto insturen naar www.drentsescheurkalender.nl. Half oktober werd de kalender feestelijk gepresenteerd. Daar kiest de organisatie ieder jaar een andere locatie voor uit; het liefst op uitnodiging van een gedreven burgemeester. Voor dit feestje worden alle inzenders uitgenodigd, die na afloop van de presentatie een kalender ontvangen. Het is ook een spannend moment waarop inzenders kunnen zien of hun foto ook echt in de kalender staat..