Alberto Stegeman trekt zich lot aan van doodzieke Emmense

EMMEN – Alberto Stegeman had zich het lot aangetrokken van Kimberley Beijersbergen uit Emmen. De producent, bekend van het tv-programma Undercover, had via Instagram opgeroepen om te doneren voor de operatie die het leven van de 31-jarige Emmense moet redden.

Kimberley Beijersbergen woont met haar man en zoontje in Emmen. Zij lijdt aan een progressieve nekwervelaandoening. Dit is een zeldzame afwijking waarbij vervorming van de hersenstam, het bovenste gedeelte van de ruggengraat en de kleine hersenen kon optreden. Zonder ingreep zijn de gevolgen dramatisch. Alleen een peperdure operatie in Barcelona kon haar het leven redden. De zorgverzekeraar vergoedt echter niets van de kosten die geschat worden op 70.000 euro. Hiervoor is een inzamelingsactie opgestart.

Albert Stegeman kwam in contact met Kimberley voor zijn tv-programma, omdat de Emmense ook nog eens het slachtoffer is geworden van oplichting. Dit werd uitgebreid uit de doeken gedaan tijdens een uitzending van Undercover in november. Stegeman: ,,De oplichting van Kimberley lossen we op, maar ze had ook eerder hulp nodig. Ze had namelijk eind oktober die enorm belangrijke operatie nodig, die helaas niet werd vergoed. De operatie gaat alleen door, als er genoeg geld is.”

Inmiddels is ruim 28.000 euro bijeen gebracht en de hoop is dat de oproep van Stegeman veel mensen aanzet een donatie te doen. De gezondheid van Kimberley gaat nu snel achteruit en ze krijgt momenteel palliatieve zorg. Dit betekent dat ze zoveel mogelijk in slaap gehouden werd om het lichaam rust te geven. Daardoor moet ze in staat zijn om eind oktober naar Barcelona af te reizen voor haar levensreddende operatie. ,,Alvast heel erg bedankt voor iedereen die wat via een donatie kon missen”, aldus Alberto Stegeman. Meer informatie is te vinden op www.helpkimberley.nl.

Via De Zuidenvelder