Annelies Vrieswijk en Mark Toxopeus spelen op Podium Vosbergen

Mark Toxopeus en Annelies Vrieswijk.

Mark Toxopeus en Annelies Vrieswijk.

EELDE – Annelies Vrieswijk (saxofoon, fagot) en Mark Toxopeus (piano) geven op zaterdag 23 oktober een concert op Podium Vosbergen in Eelde.

Annelies Vrieswijk mag beschouwd worden als één van de grootste saxofoontalenten van Nederland. Ze bewees dat als soliste en als voormalig lid van het bekende Syrène Saxofoonkwartet. Ze is een echte multi-instrumentaliste. Want niet alleen beheerst ze het spel op verschillende soorten saxofoons, ook had ze zich bekwaamd op de klassieke- en de barokfagot.

Tijdens het concert op Podium Vosbergen presenteert Annelies Vrieswijk samen met pianist Mark Toxopeus een bont programma met muziek van Franse componisten. Muziek van Boismortier uit de 18e eeuw, van Jadin uit de 19e eeuw en van een aantal vrouwelijke componisten uit de 20e eeuw, onder wie natuurlijk Lili Boulanger. Ook Germaine Tailleferre, de enige vrouw in de beroemde Groupe des Six (met onder anderen Poulenc en Milhaud) komt aan bod, naast een paar bijzondere componistes als Jeanine Rueff. Dit jaar bracht Vrieswijk met Toxopeus de zeer goed ontvangen cd ‘Héroïnes’ uit met muziek van vrouwelijke componisten.

Het concert van Annelies Vrieswijk en Mark Toxopeus op Podium Vosbergen begint op 23 oktober om 20.00 uur. Voor meer informatie en voor het reserveren van kaarten kon men terecht op www.museumvosbergen.nl.