ANWB-Streetwise op Kindcentrum Drijber

DRIJBER – Kindcentrum Drijber woensdadgochtend extra aandacht besteed aan verkeersveiligheid. Medewerkers van het programma Streetwise van de ANWB kwamen hiervoor ter ondersteuning op school. In alle groepen is genoten van een leuke en leerzame verkeersles.

Kindcentrum Drijber mag al jaren het Drents Verkeersveiligheidslabel voeren. In dat kader worden er jaarlijks extra verkeersactiviteiten aangeboden. Zo kwam dit jaar het programma Streetwise naar Drijber. 

Bij de kleuters ging het over oversteken en het belang van het gebruik van kinderstoeltjes en stoelverhogers. Bij groep 3-4 lag het accent op het oversteken en ook op het dragen van de gordels en het gebruik van zitjes en stoelverhogers. De leerlingen van groep 5-6 werden onder andere gewezen op de remweg van een personenauto. Dit mochten ze ook ervaren door zelf te remmen op een teken. 

Bij de hoogste groepen stond de fietsvaardigheid op het programma. Er was een parcours dat afgelegd moest worden met en zonder rugzak. De leerlingen maakten gebruik van hun eigen fietsen. Met een speciale bril mochten ze te voet ervaren wat er gebeurt als je heel vermoeid deelneemt aan het verkeer. Al met al was het een leuke en leerzame dag.

Via De Veldenkrant

Reizen Laos