Arabische dramafilm in Filmhuis vanBeresteyn

VEENDAM – De Saoedi-Arabische dramafilm The Perfect Candidate is donderdag 12 augustus te zien in Filmhuis vanBeresteyn in Veendam.

Het enige wat Maryam wil, is dokter zijn in een regionaal ziekenhuis in Saoedi-Arabië. En dat is al ingewikkeld genoeg, met oudere mannen die weigeren door haar geholpen te worden en met de onverharde toegangsweg richting de eerstehulppost die een grote modderpoel is geworden. Ze trekt ten strijde tegen het patriarchaat.

Gemeenteraadslid

Maryam schrijft zich min of meer per ongeluk in als kondidaat voor de gemeenteraadsverkiezingen. Hoe meer kritiek ze krijgt, hoe feller ze werd. Ze komt in slecht functionerende ziekenhuizen, in achterkamertjes en bij douaneposten waar mannen de dienst uitmaken, die alleen hun macht inzetten als ze daar zin in hebben. Regisseur Al-Mansour laat ook de schoonheid van Saoedi-Arabië zien, van bergketens in roze strijklicht tot vrolijke bruiloftsfeesten.

Kaarten bestellen

De film start om 20.00 uur. Kaarten zijn te bestellen via www.vanberesteyn.nl, 0598-634566 of de theaterkassa, geopend van maandag tot en met vrijdag van 13.00 tot 16.00 uur.

Via De Koerier