Archief Sportclub Veendam is nu openbaar

VEENDAM – Het archief van Sportclub Veendam is vanaf nu voor iedereen in te zien. Dat kon via www.groningerarchiefnet.nl en ook fysiek.

Sportclub Veendam werd opgericht in 1894. Na een aantal fusies begon Veendam in 1954 aan een groot avontuur, namelijk deelname aan betaald voetbal. Tijdens het seizoen 2009-2010 kwam de club in financieel zwaar weer terecht. Er werden verschillende reddingsacties op touw gezet, maar in 2013 ging SC Veendam alsnog failliet.

Na het faillissement had de gemeente Veendam de inventaris en het bijbehorende archief van de club overgenomen. Op dat moment was het archief niet gestructureerd. De firma Dox Support is ingeschakeld om het archief te bewerken. Op een aantal uitzonderingen – vanwege wettelijke regels – is het archief nu openbaar en de inventaris van het archief online beschikbaar via www.groningerarchiefnet.nl.

De documenten van het archief zijn fysiek in te zien na het maken van een afspraak. Dit kon telefonisch via 0598-652222 of door een e-mail te sturen naar info@veendam.nl.

Via De Koerier

Reizen Laos