Asielzoekers in voormalig hotel in Emmen

EMMEN – In het voormalige Fletcher Hotel in Emmen aan de Van Schaikweg worden vanaf deze week asielzoekers opgevangen. Het gaat om tijdelijke noodopvang voor gezinnen. 

De gezinnen worden overgeplaatst vanuit het aanmeldcentrum in Ter Apel. De instroom van asielzoekers in het aanmeldcentrum is zo groot dat ze mensen geen fatsoenlijk onderdak meer kunnen bieden. Het COA kampt momenteel met een groot opvangtekort door meer asielaanvragen en de komst van Afghaanse evacu├ęs. De gemeente is met het Centraal Opvang Asielzoekers (COA) en de eigenaar van het voormalige Fletcher Hotel overeengekomen dat er tot uiterlijk 8 januari 2022 asielzoekers opgevangen mogen worden. Het gaat om ouder(s) met kinderen en er is plek voor circa 30-35 gezinnen. Het COA zorgt voor een goede opvang en begeleiding en er is 24 uur per dag toezicht. 

De locatie is de afgelopen dagen gereed gemaakt. De eerste gezinnen worden deze week verwacht. Door tijdelijk de helpende hand te bieden geeft de gemeente Emmen gehoor aan de noodkreet van buurgemeente Westerwolde. De gemeente Emmen hoopt dat andere gemeenten het voorbeeld volgen en op korte termijn ook plekken beschikbaar stellen. Omwonenden van het voormalige hotel hebben een brief ontvangen met informatie.

Via De Zuidenvelder