AZC in Emmen krijgt bezoek van Wolkentheater

EMMEN – Het Wolkentheater speelt maandag 16 augustus de voorstelling Circus Tropical in het AZC in Emmen. De theatergroep, die bijna 30 jaar geleden werd opgericht door vluchtelingen uit voormalig Joegoslavië, wil de kinderen in de centra daarmee een leuke dag bezorgen.

In de openlucht bij het AZC werd een festivalterrein gecreëerd met tentjes, vlaggetjes, tafels, bankjes en decor. De spelers van het Wolkentheater verzorgen diverse workshops: zo leren de kinderen de hula dansen, trommelen en zelfs hun droomreis schilderen. In de theatervoorstelling Circus Tropical kunnen de kinderen alles wat ze in de workshops hebben geleerd, zelf toepassen. Zo maken zij zelf deel uit van de show. De clowns, poppenspelers en theaterdocenten gebruiken bijna geen woorden, waardoor de shows toegankelijk zijn voor iedereen.

Het Wolkentheater werd in 1993 opgericht door een aantal naar Nederland gevluchte kunstenaars uit voormalig Joegoslavië. Adrijan Siniša Rakic, oprichter en directeur: ,,Met het Wolkentheater brengen we vrolijkheid in het leven van kinderen op een AZC. De optredens zijn toegankelijk en bedoeld om kinderen met een veelbewogen en traumatisch verleden uit de beslommeringen van alledag te halen. De kinderen zien lachen is voor ons het allergrootste compliment dat we kunnen krijgen.”

Het Wolkentheater tourt gedurende de hele maand augustus langs verschillende AZC’s in heel Nederland. 

Via De Zuidenvelder