Bargerveen weer kunstpodium: Into Nature

BARGERVEEN – In natuurgebied Bargerveen gaat zaterdag ‘Into Nature’ van start. De tweejaarlijkse kunstmanifestatie omvat spectaculair werk van grote internationale namen. Het staat opgesteld langs de wandel- en fietsroutes in het natuurgebied.

Het thema van Into Nature is dit keer ‘New Energy’. Dit had alles te maken met de locatie waar de kunstwerken zijn te zien. ,,Het Bargerveen staat bol van de energie. Historische energie, verdwenen energie, onzichtbare energie, controversiële energie, nieuwe energie’’, aldus artistiek leider Hans den Hartog Jager. ,,We hebben naar kunstenaars gezocht die ‘iets’ zouden kunnen doen met de locatie, het landschap, de geschiedenis van het gebied, de natuur en de energie.” 

New Energy staat ook symbool voor de faciliteiten die de laatste jaren aan het gebied zijn toegevoegd, zoals de Schaapskooi en het bezoekerscentrum in Weiteveen. Tijdens Into Nature is er nog meer te beleven. Vrijwel elke zaterdag is er een programma in het Bargerveen, bij restaurant Wollegras of in de buurt van de Schaapskooi. Er zijn films onder de Bargerveense sterrenhemel, artist-talks, interviews en lezingen rondom een thema dat inhoudelijk verbonden is aan één van de kunstwerken van Into Nature. Op 4 september en 2 oktober is er in De Fabriek van CBK Emmen een bijzonder programma rond het werk ‘Broken Circle-Spiral Hill’ van Robert Smithson. 

Into Nature New Energy is te zien tot en met 24 oktober. Op www.intonature.net is exacte informatie te vinden over het programma. Into Nature is een initiatief van de samenwerkende kunstinstellingen het Drents Museum en Stichting Kunst & Cultuur. In het Bargerveen is werk te zien van aansprekende kunstenaars zoals Roger Hiorns, Awoiska van der Molen, Nina Canell en Otobong Nkonga.

Via De Zuidenvelder