B&B de Ster van Dwingeloo jubileert

DWINGELOO – Bed &Breakfast de Ster van Dwingeloo had zondag z’n 25-jarig jubileum gevierd. Vanwege corona was een groot feest niet mogelijk, maar met taart en ballonnen werd er toch een klein feestje gebouwd. 

Arina Boers en Marco Dekker openden een kwart eeuw geleden op jong leeftijd hun pension Het Rustige Heuveltje aan de Heuvelenweg in Dwingeloo. In het pand waar eerder een supermarkt zat, realiseerden ze 10 kamers. Arina bestierde het pension samen met haar ouders Tieme en Jantje Boers. Twee jaar later kwam een ander gedeelte van het pand beschikbaar waardoor ze konden uitbreiden naar 17 kamers. Jaren van voorspoed volgden, maar ook tegenspoed kwam voorbij. Arina: ,,Het zijn mooie en ook zware jaren geweest. Van een bomvol pension en keihard werken tot tegenvallende gastenaantallen en zorgen. We hebben het zelfs een keer te koop gezet omdat we het niet meer trokken.’’

Toch besloten ze door te zetten en met vernieuwde krachten en advies van buitenaf zijn ze de laatste vijf jaar bezig met vernieuwing van het bedrijf. Het pension werd een B&B waardoor er niet meer voor de gasten gekookt hoefde te worden. Handige Marco verbouwde een aantal hotelkamers tot luxe studio’s met een nieuw concept: slapen onder de sterren. Daarvoor werden studio’s van een glazen dak voorzien. Ook de naam werd gewijzigd. Met de nieuwe naam ‘B&B de Ster van Dwingeloo’ speelt het duo in op de bekendheid van Dwingeloo als vestigingsplaats van de Dwingeloo Radiotelescoop waarmee vele ontdekkingen in het melkwegstelsel zijn gedaan.

In de afgelopen winter realiseerden Arina en Marco een tweepersoons appartement door twee B&B kamers samen te voegen. Met dit appartement ‘De Schaopestee’ spelen ze in op de behoefte van de gasten die volledig zelfvoorzienend willen zijn. Met een flinke knipoog naar de Drentse sfeer. Dankzij de aanwezigheid van wandgrote foto’s slapen de gasten hier tussen de schapen op de heide, maar toch met alle luxe en hedendaags comfort.

Als het hoogseizoen voorbij is, gaat Marco verder met zijn ontwikkelplannen. ,,Het volgende project is het ombouwen van wederom twee kamers tot tweekamerappartement, dan in het thema natuur. Ook hopen we te kunnen investeren in een sauna en uitbouwtjes bij de studio’s, waardoor we het seizoen kunnen verlengen voor deze accommodaties. Hiermee spelen we nog meer in op het verlangen van de gast naar meer ontspanning en relaxen.’’

In het jubileumweekend werd het ondernemerspaar verrast door vrienden met taart en ballonnen. Ook de gasten delen in de feestvreugde. Zij krijgen dit jaar een extra aardigheidje mee naar huis. Ook is er een speciale jubileumactie waarbij in het laagseizoen overnacht kon worden met 25 procent korting. 

Via De Veldenkrant

Reizen Laos