Beweegpark Klazienaveen-Noord officieel geopend

KLAZIENAVEEN-NOORD – Het nieuwe beweegpark in Klazienaveen-Noord is zaterdag officieel geopend door wethouder Raymond Wanders. Er was een fakkelceremonie. Daarna werden met een clinic de beweegtoestellen gedemonstreerd.

Het beweegpark is deze zomer door Plaatselijk Belang Klazienaveen Noord gerealiseerd op de locatie Veenstee. De belangenorganisatie is al langer bezig om dit gebied aantrekkelijker te maken voor recreatie. Zo is er al een inlaatplaats voor boten gerealiseerd voor het varen op de Veenvaart, kwam er een parasol met bankjes, speeltoestellen voor kinderen en een aantal visstekken. De visstekken zijn ook toegankelijk voor mindervaliden. Verder is er een strandje aan het binnenmeertje gemaakt, zijn er meer wandelmogelijkheden en is er een watertappunt.

Beweegtoestellen
Dit jaar is er een aantal beweegtoestellen in het gebied toegevoegd om het sporten en bewegen te stimuleren. In overleg met de plaatselijke fysiotherapeut en een buurtsportcoach van M&GEZOND! zijn toestellen gekozen waarmee alle spiergroepen aan bod komen. Geplaatst zijn een roeiapparaat, crosstrainer, fitnesstoestellen en een calisthenicstoestel. Door geregeld clinics te organiseren, leren de gebruikers hoe ze de oefeningen op een goede manier kunnen uitvoeren. Tegelijk werd het gebruik van de toestellen hiermee gestimuleerd.

Mevrouw Reitsma van Plaatselijk Belang Klazienaveen Noord: ,,Vooral het laatste jaar is als gevolg van corona gebleken dat mensen graag buiten willen trainen en bewegen. Het beweegpark voorziet hiermee in een behoefte. De toestellen kunnen door jong en oud gebruikt worden. Het is laagdrempelig en voor iedereen toegankelijk. Ik nodig iedereen dan ook uit om lekker te komen bewegen.’’

Wethouder Raymond Wanders: ,,Initiatieven zoals dit beweegpark stimuleren inwoners in onze gemeente om meer te bewegen. Belangrijk, want we moeten in Drenthe meer bewegen. Ook zonder trainingspak kun je bewegen in je eigen omgeving. Dat hoeft niet altijd georganiseerd. Dit nieuwe beweegpark is daar een mooi voorbeeld van. Iedereen kon meedoen en dat het in een uitnodigende omgeving zoals dit recreatiegebied staat, helpt natuurlijk mee.’’

Het beweegpark is tot stand gekomen met bijdragen van: de Rabobank, M&GEZOND! (gemeente Emmen), provincie Drenthe en de NAM. Staatsbosbeheer had grond beschikbaar gesteld voor de realisatie van het recreatiegebied.

Via De Zuidenvelder