Bibliotheek Veendam opent Breinbieb

VEENDAM – Met een middagvullend programma in cultuurcentrum vanBeresteyn zal Bibliotheek Veendam dinsdag 21 september de Breinbieb officieel openen.

De Breinbieb is een plek in Bibliotheek Veendam met materialen over het brein. Van het thema ‘Onthouden en vergeten’ tot ‘Dementie en mantelzorg’. De collectie bestaat naast boeken ook uit geheugenspellen. Naast het aanbieden van de materialen, zorgt Biblionet Groningen met haar samenwerkingspartners ook voor activiteiten. Iedereen kon terecht in de Breinbieb om meer te leren over het geheugen. De Breinbieb is mede mogelijk gemaakt door omgevingsfonds SAMEN van Nedmag en Stichting Wildervank Fonds.

Spreekuur 

Iedere laatste donderdag van de maand werd in Bibliotheek Veendam het Informatiespreekuur Breinbieb gehouden. Van 14.00 tot 15.00 uur is er vanuit het Netwerk Dementie Veendam een mantelzorgondersteuner en casemanager Dementie aanwezig voor allerlei vragen.

Feestelijke opening 

Dinsdag 21 september werd de Breinbieb feestelijk geopend met een activiteitenprogramma in Cultuurcentrum vanBeresteyn. Het programma start om 14.00 uur. Tussen 14.15 en 15.00 uur volgt de lezing De gezichten van dementie door Herman van Hoogdalem. Sinds 2009 werkt deze kunstenaar in samenwerking met Gijs Wanders aan het project Gezichten van Dementie. Het bestaat uit een serie zeer grote portretten van dementerenden met bijbehorende korte documentaires waarin de familie vertelt over de invloed van dementie. Het project had geleid tot een exposities in verschillende musea. 

Wereld Alzheimer Café To Go

Aansluitend, om 15.00 uur, vindt de officiële opening van de Breinbieb plaats. Van 15.30 tot 16.30 uur staat het Wereld Alzheimer Café To Go op het programma. Mensen zijn op het Museumplein, bij de koffiekar van Alzheimer Café Veendam, welkom voor een kopje koffie en thee en informatie over dementie. 

Belangstellenden die het openingsprogramma willen bijwonen, dienen zich aan te melden via biblionetgroningen.nl/veendam.

Via De Koerier