BiebFabriek weer live in de bibliotheek

ZUIDLAREN/EELDE – Na een jaar van online activiteiten gaat de BiebFabriek op 1 september weer live van start. De BiebFabriek is dé plek voor kinderen van 8 tot 12 jaar die houden van techniek en digitale vaardigheden. De activiteiten van de BiebFabriek worden gratis aangeboden, zodat alle kinderen hieraan mee kunnen doen. De BiebFabriek is een activiteit van de bibliotheken van Biblionet Drenthe.

De eerste activiteit in de BiebFabriek is het maken van een stop-motion klei-animatie. Stop-motion is een eenvoudige filmtechniek waarmee leuke filmpjes te maken zijn. Het zijn filmpjes gebaseerd op heel veel foto’s die kort achter elkaar worden weergegeven, waardoor een film ontstaat. Een andere activiteit in september is de Knikkerbaan Challenge. Kinderen bouwen samen een knikkerbaan in de bibliotheek. Voor de winnaars staat er een heerlijke prijs klaar. De activiteiten van de BiebFabriek worden onder andere aangeboden in de bibliotheken van Eelde en Zuidlaren.

Via het platform BiebFabriek.nl is alle informatie over de activiteiten van de BiebFabriek te vinden. Hier kunnen de kinderen zich ook aanmelden voor de activiteiten. Daarnaast kunnen zij gratis lid worden van dit platform en thuis verder gaan met allerlei opdrachtjes. Zo leren kinderen de digitale wereld in een veilige omgeving kennen.

Digitale en technische vaardigheden zijn in de 21e eeuw belangrijker dan ooit tevoren. Toch zijn de kennis en ontwikkeling van deze vaardigheden bij iedereen nog lang niet altijd vanzelfsprekend. Met de BiebFabriek wil de bibliotheek de wereld van de techniek en computers op een toegankelijke manier beschikbaar te stellen voor het publiek.