Bloemencorso Eelde ook dit jaar in aangepaste vorm

Dit jaar opnieuw geen Bloemencorso in Eelde, maar wel een route langs prachtige mozaïeken. (foto Stichting Bloemencorso Eelde)

Dit jaar opnieuw geen Bloemencorso in Eelde, maar wel een route langs prachtige mozaïeken. (foto Stichting Bloemencorso Eelde)

EELDE – Het Bloemencorso in Eelde gaat ook dit jaar niet door. Het bestuur van Stichting Bloemencorso Eelde vindt het te risicovol om het corso, dat zou plaatsvinden in het eerste weekend van september, in zijn vertrouwde vorm te organiseren. Als alternatief werd er – evenals vorig jaar – een route langs prachtige mozaïeken samengesteld.

Het besluit van het kabinet om voorlopig tot 1 september alleen eendaagse festivals (zonder vaste zitplaatsen) toe te stonden voor maximaal 750 personen stelde het bestuur van Stichting Bloemencorso Eelde voor een duivels dilemma. ,,De verwachting is dat er na 1 september misschien grotere groepen worden toegestonden op eendaagse festivals, maar of het aantal bezoekers helemaal werd vrijgegeven is zeer de vraag. Ook het vrijgeven van de anderhalvemetermaatregel die nu nog geldt is nog zeer onzeker. Hierdoor werd er geen toestemming gegeven voor een parade op de zaterdag.”

Vanwege de nog geldende coronamaatregelen achtte het stichtingsbestuur de risico’s om het Bloemencorso in de vertrouwde vorm voor te bereiden te groot; dit met het oog op de organisatie, de kosten en de veiligheid. Daarom had het bestuur ervoor gekozen het corso in aangepaste vorm te organiseren: op 4 en 5 september worden mozaïeken geplaatst waarlangs een (fiets)route werd uitgestippeld. Deze week werd deze route verder uitgewerkt tijdens de vergadering van de wijkvoorzitters. ,,Ondanks dat we hadden gehoopt met beter nieuws te kunnen komen, hopen we alsnog een mooie route met prachtige mozaïeken neer te zetten dit jaar. Zo krijgen we met zijn allen hopelijk toch nog een beetje het corsogevoel.”