Bouw Kooistrahof in centrum Oude Pekela van start

OUDE PEKELA – De bouw van de Kooistrahof in het centrum van Oude Pekela is vandaag gestart. ,,De bedoeling was de eerste paal te slaan, maar alles ging zo voorspoedig dat deze week alle palen al geheid waren. We hopen dat het hele proces zo voorspoedig zal blijven gaan”, lacht wethouder Hennie Hemmes. 

Wethouder Hennie Hemmes gaf vandaag namens de gemeente Pekela desondanks het officiële startsein van de bouw. Dat deed hij samen met René Wennemers van WVG Ontwikkeling BV, Wouter Benus van Bouwonderneming Gebroeders Benus BV, Karel Kamman van HJK Architecten en Johan van Beilen van Van Beilen Makelaars onder toeziend oog van de toekomstige bewoners van het appartementencomplex.

17 appartementen 

Het complex werd ontwikkeld op en rondom de voormalige Kooistralocatie. Deze locatie krijgt hiermee een voor het centrum van Oude Pekela nieuwe passende invulling. WVG Ontwikkeling had met het ontwerp van HJK Architecten veel belangstelling voor de appartementen gehad waardoor 17 appartementen gerealiseerd konden worden. Bouwonderneming Gebroeders Benus gaat deze appartementen bouwen. De planning richt zich op oplevering van de woningen in de zomer van 2022. 

Pekelder centrumplan

Het ontwikkelen van de locatie volgt op de gevelaanpak van De Helling en het herinrichten van de openbare ruimte in het centrum van Oude Pekela. Het is daarmee het laatste deelproject van het ontwikkelingsplan centrum Oude Pekela  Het Pekelder centrumplan is in 2017 tot stand gekomen met grote input vanuit het dorp. Het geeft de visie weer hoe het centrum van Oude Pekela aantrekkelijker en toekomstbestendig gemaakt kon worden en hoe het de leefbaarheid van Oude Pekela en Pekela als geheel vergroot.

Via De Koerier

Reizen Laos