Brandweer test hoogwerkers in Veendam

De brandweer test in Veendam diverse hoogwerkers. Foto: Dennie Gaasendam/DG-Fotografie.

De brandweer test in Veendam diverse hoogwerkers. Foto: Dennie Gaasendam/DG-Fotografie.

VEENDAM – Brandweer Groningen zal vandaag weer redvoertuigen (hoogwerkers) gaan testen bij de kazerne in Veendam. Gisteren is men begonnen met het testen van de nieuw aan te besteden hoogwerkers.

Onderdeel van deze test is het afleggen van een rijroute. De route gaat over een aantal hoofdwegen door Veendam, maar ook door het centrum en de wijk Sorghvliet. Zo kon de brandweer het manoeuvreren in nauwere straten en wijken testen. Twaalf keer per dag legt een hoogwerker de rijroute af. Er zijn hierdoor meer brandweerwagens dan normaal op straat te zien.

Geen zwaailamp en sirene

De brandweervoertuigen maken tijdens het rijden geen gebruik van zwaailamp en sirene. De werking van de voertuigen -zoals de bediening, de beweging en de opbergruimte- werd getest op de parkeerplaatsen rondom de brandweerkazerne.

Winnaar

Rond de zomer zal de winnaar van de aanbesteding bekend zijn. In verband met productie- en levertijden worden de nieuwe redvoertuigen pas in 2023 bij Brandweer Groningen afgeleverd. De voertuigen komen in Delfzijl, Hoogezand, Groningen, Veendam en Winschoten te stonden.

Via De Koerier

Reizen Laos