Bridgeclub Veendam houdt cursus voor beginners

VEENDAM – Bridgeclub Veendam organiseert komende winter een cursus voor beginnende bridgers. De cursus gaat op 10 januari van start.

,,Hou je van kaartspelletjes en van een uitdaging? Vind je het leuk om iets nieuws te leren maar vind je online zo onpersoonlijk? Vind je het ook leuk om nieuwe mensen te leren kennen? Dan is dit je kons om samen met anderen in 12 lessen te leren bridgen”, zegt Ed Meijer, voorzitter van Bridgeclub Veendam.

Aanmelden 

Wat de deelnemers hebben geleerd, kunnen ze in onderlinge toernooitjes direct in de praktijk brengen want aansluitend aan de cursus kon vrijblijvend meegedaan worden aan de zomerbridge-avonden die in Restaurant & Grand-Café Java worden gehouden. Bij voldoende belangstelling werd de bridgecursus eveneens gegeven in Java. De lessen worden gegeven door een gediplomeerde bridgedocent van Nederlandse Bridge Bond. Inclusief het cursusmateriaal zijn de kosten voor de gehele cursus 90 euro. Aanmelden kon via bridgeveendam@gmail.com of 06-53353008.

Vergrijzing 

De Bridgeclub Veendam, die al sinds 1937 bestaat, had een vergrijzend ledenbestand. Bij bridgeverenigingen is dat nog sterker het geval dan bij veel andere sportverenigingen. Het ledenbestand schommelt al jaren rond de 110, maar door de vergrijzing en zeker door de coronamaatregelen is dit aantal gedaald. Er is weer ruimte voor nieuwe leden. ,,Hierbij denken we niet alleen aan beginnende cursisten. We zien en merken ook dat er veel mensen zijn die bridgen leuk vinden maar geen lid zijn van een vereniging. Zij bridgen thuis met familie of bekenden en/of achter de computer. Veel anderen hebben wel eens iets over bridge gehoord of hebben vroeger wel eens gebridged. Voor deze mensen geven we regelmatig een opfriscursus”, zegt Ed Meijer. 

Moeilijk en oubollig? 

Het belangrijkste motief om te gaan bridgen is volgens hem de gezelligheid. ,,Dat daarbij bridge goed is als training voor de hersenen speelt ook mee”, aldus Meijer. ,,Bridge had onder niet-bridgers nog wel eens het imago moeilijk en oubollig te zijn. Dat valt erg mee, want zoals bij veel sporten kun je bridgen op verschillende niveaus. Natuurlijk is er ook een competitie, maar de deelnemers worden op sterkte ingedeeld. Het hoeft niet altijd alleen om winnen te gaan. Voor de meeste leden zijn de gezelligheid en de contacten die er door het bridgen ontstonden even belangrijk.”

Via De Koerier