‘Brocante op z’n Brits’ bij De Oranjerie in Zeijen

ZEIJEN – De Oranjerie in Zeijen organiseert van 26 september tot en met 9 oktober ‘Brocante op z’n Brits’. Op de eerste dag komt antiquair Henk Sprik naar De Oranjerie om kunst te taxeren.

Iedereen is van harte welkom om heerlijk rond te struinen tussen alledaagse gebruiksvoorwerpen, van antiek tot vintage: serviesgoed, glaswerk, silverplate, bestek, spiegels, hoeden, stoffen, kinderjurkjes, kleinmeubelen, schilderijen, oud naaigerij en nog veel meer. ,,Gedreven door passie en liefde voor oude dingen hebben we ook in deze bijzondere tijd ons uiterste best gedaan om weer allerlei nice things te verzamelen en we hebben ons in het decoreren zowel binnen als buiten weer helemaal uitgeleefd”, zegt Geeske de Vries van De Oranjerie. ,,Te midden van dit alles kunt u in de theeschenkerij óf buiten in de zon op ons terras genieten van een cream tea met vers gebakken scones, clotted cream en jam, carrot cake en cheese cake. Dit alles kon uiteraard op anderhalve meter afstand.”

Op zondag 26 september van 11.00 tot 17.00 uur zal antiquair en taxateur Henk Sprik kunst (en kitsch) komen taxeren en beoordelen. Iedereen kon twee voorwerpen ter beoordeling meenemen naar De Oranjerie.

De Oranjerie is importeur van de smart candle: een zeer echt lijkende kaars op batterij. ,,Een must have voor musea, kerken, monumenten, scholen en verzorgingshuizen: een kaars zonder vlam”, aldus De Vries. ,,En onze eigen kussenlijn van prachtige oude borduursels is enorm uitgebreid met allemaal unieke stukken.”

De Oranjerie aan de Noorderstraat 1 in Zeijen is tijdens ‘Brocante op z’n Brits’ geopend van dinsdag tot en met zaterdag van 13.00 tot 17.00 uur en op de zondagen 26 september en 3 oktober van 11.00 tot 17.00 uur. Meer informatie is te vinden op www.de-oranjerie.nl.