‘Brocante op z’n Brits’ in De Oranjerie

ZEIJEN – De Oranjerie in Zeijen organiseert van 26 september tot en met 9 oktober ‘Brocante op z’n Brits’. Er werd begonnen met een taxatie in de buitenlucht met antiquair Henk Sprik in de stijl van Kunst of Kitsch. 

Bij De Oranjerie kunnen bezoekers heerlijk rondstruinen tussen alledaagse gebruiksvoorwerpen, van antiek tot vintage. Dit keer staat de Britse stijl voorop. Er is serviesgoed, glaswerk, silverplate, bestek, spiegels, hoeden, stoffen, kinderjurkjes, kleinmeubelen, schilderijen, oud naaigerij en nog veel meer. Gedreven door passie en liefde voor oude dingen had De Oranjerie ook in deze bijzondere tijd weer z’n uiterste best gedaan om allerlei ‘nice things’ te verzamelen. Bij het decoreren had men zich, zowel binnen als buiten, weer helemaal uitgeleefd.

Behalve van de Britse brocante kunnen bezoekers genieten in de theeschenkerij of buiten in de zon op het terras genieten van een Cream Tea met vers gebakken scones, clotted cream en jam, Carrot Cake en Cheese Cake. Dit alles uiteraard op anderhalve meter. 

Antiquair en taxateur Henk Sprik verzorgt zondag 26 september van 11.00 tot 17.00 uur een taxatie in de stijl van Kunst of Kitsch. Iedereen kon langs komen met maximaal twee voorwerpen en deze laten beoordelen. Een extra aanbeveling verdient ook de eigen kussenlijn van De Oranjerie, met prachtige oude borduursels. Het aanbod is enorm uitgebreid met allemaal unieke stukken. De Oranjerie is tevens importeur van de ‘Smart Candle’, een zeer echt lijkende dinerkaars op batterij. Een kaars zonder vlam en een must have voor musea, kerken, monumenten, scholen, verzorgingstehuizen enzovoort. 

De Oranjerie is te vinden aan de Noorderstraat 1 in Zijen. Geopend op dinsdag tot en met zaterdag van 13.00 tot 17.00 uur en op de zondagen 26 september en 3 oktober van 11.00 tot 17.00 uur. Op maandag gesloten. Zie ook www.de-oranjerie.nl.

Via De Veldenkrant