Burgemeester Mieke Damsma vertrekt

MIDDEN-DRENTHE – Burgemeester Mieke Damsma legt haar ambt per 15 november neer. Dat had ze de vertrouwenscommissie van de gemeenteraad van Midden-Drenthe laten weten. 

De relatie tussen de burgemeester en de gemeenteraad is al een tijdje moeizaam. De afgelopen maanden stelde Damsma vast dat de samenwerking met de gemeenteraad niet verbeterde. ,,Ik heb moeten constateren dat de raad andere verwachtingen van zijn burgemeester had dan de wijze waarop ik vind dat mijn rol moet worden ingevuld”, stelt ze. ,,Ondanks wederzijdse investeringen is dat niet veranderd. Dat is niet goed voor Midden-Drenthe en daarom stop ik.” 

Mieke Damsma was wethouder in Maastricht totdat ze in 2017 benoemd werd in Midden-Drenthe. Damsma blikt tevreden terug op de samenwerking binnen de gemeente Midden-Drenthe: ,,De afgelopen vier jaar had Midden-Drenthe belangrijke stappen voorwaarts gezet. De gemeente is financieel op orde, de organisatie had een veel opener karakter gekregen en we hebben de gemeente Midden-Drenthe op de kaart weten te zetten.”

Damsma blijft wonen in Drenthe en keert dus niet terug naar het zuiden van het land. Ze beraadt zich nog op haar toekomst. ,,De komende weken rond ik eerst mijn zaken bij de gemeente af en dan ga ik de koers uitzetten voor het vervolg van mijn loopbaan.” 

Via De Veldenkrant