Buurtmarkt in Veendam rond Noordwest op z’n best

VEENDAM – Buurtteam Noordwest in Veendam had woensdag een buurtmarkt georganiseerd. Verschillende organisaties en bewoners presenteerden zich met een kraam om buurtbewoners te informeren over het project Noordwest op z’n best.

Onder het genot van een kop koffie of thee konden inwoners in gesprek gaan met de gemeente Veendam, Acantus, Humanitas, het formulierenteam, Commissie Huurzaken en actieve bewoners over ideeën en wensen voor de toekomst van Veendam-Noordwest.
Tijdens de Buurtmarkt gaven energiecoaches inwoners advies over energie besparen en het verduurzamen van hun woning. Ook konden inwoners kennismaken met het Buurtteam Noordwest; zij organiseren gedurende het hele jaar allerlei activiteiten in de buurt. Verder konden bezoekers onder meer meedoen aan het gezonde voedingsspel en op een shake-fiets stappen om een smoothie te fietsen.

Toekomstplan voor Noordwest

Het project Noordwest op z’n best is een initiatief van de gemeente Veendam, woningcorporatie Acantus, de Commissie Huurzaken en welzijnsorganisatie Compaen. De partijen zijn vorig jaar met een enquête de buurt in gegaan om inwoners te vragen mee te denken over de toekomst van hun buurt. De input werd momenteel gebruikt voor het uitwerken van een toekomstplan voor de buurt met als doel dat bewoners nu en in de toekomst met veel plezier en comfort kunnen blijven wonen in Noordwest. Het uiteindelijke resultaat na de uitvoering van het toekomstplan is een buurt waar inwoners zich thuisvoelen, rekening houden met elkaar en voor elkaar en de buurt zorgen zodat het er met elkaar ook fijn wonen blijft.

Via De Koerier