Buurtwoning voor Oude Pekela

OUDE PEKELA – De Roomse wijk in Pekela had er een mooie ontmoetingsplek bij: de Buurtwoningen is vanochtend officieel geopend. 

De De Badde, Acantus, Afeer, huurdersorganisatie Huurders in Pekela (HiP) en de gemeente Pekela namen de eerste Buurtwoning in Pekela in gebruik. Dat gebeurde door het uitgangen van een vlag. Deze Buurtwoningen is te vinden aan de Willem de Zwijgerlaan 2 in Oude Pekela.

Voor alle bewoners

De Buurtwoning is er voor en door de bewoners van de Roomse wijk. Zo houden de verschillende organisaties die betrokken waren bij de opening van het huis hier hun spreekuur. Ook kunnen er bewonersbijeenkomsten gehouden worden en is de ruimte geschikt voor koffie-ochtenden. De Buurtwoningen is tevens een ontmoetingspunt, waar buurtbewoners (jong en oud) elkaar kunnen ontmoeten. Al dient men uiteraard nog wel rekening te houden met de geldende coronamaatregelen. 

Dorpshuis in het klein

Er is ook alle ruimte voor buurtbewoners om samen initiatieven op te starten. Bewoners kunnen met de initiatiefnemers meedenken en aangeven waar zij behoefte aan hebben. Het is, al met al, een dorpshuis in het klein.
De Buurtwoning wil men echter ook gebruiken als uitwijkbasis voor bewoners van de wijk als er in hun eigen huis werkzaamheden plaatsvinden.

Via De Koerier

Reizen Laos