CDA: asielzoekerscentrum Paterswolde in 2023 sluiten

PATERSWOLDE – De CDA-fractie in de gemeente Tynaarlo wil dat het asielzoekerscentrum in Paterswolde uiterlijk medio 2023 sluit. De partij vraagt het college van B en W per brief om zich aan deze eerder gedane toezegging te houden. 

Eerder dit jaar werd bekend dat de gemeente Tynaarlo in de voormalige Bladergroenschool aan de Mw. Bähler-Boermalaan tijdelijk maximaal 148 asielzoekers wil gaan huisvesten. Ook nu het ernaar uit ziet dat de eerste asielzoekers pas rond de jaarwisseling naar Paterswolde zullen komen, houdt het CDA het college aan de toezegging dat de Bladergroenschool medio 2023 werd gesloopt om plaats te maken voor seniorenwoningen: het Hof van Paterswolde. ,,De omwonenden en initiatiefnemers van het Hof van Paterswolde rekenen op de toegezegde datum”, aldus fractievoorzitter Henk Middendorp.

Volgens het CDA blijkt uit een verleende omgevingsvergunning dat de gemeente toestemming had gegeven om het tijdelijk gebruik van de Bladergroenschool voor de huisvesting van asielzoekers tot uiterlijk 1 juni 2024 mogelijk te maken. ,,Dit is ook eerder al verwoord in de bestuursovereenkomst met het COA. De fractie van het CDA vertrouwt erop dat het college de toezegging dat het COA rondom juni 2023 zal vertrekken nog steeds respecteert.”