Cobus Oosting solo op de planken van vanBeresteyn

VEENDAM – Hij speelde met zijn Muziektheater Operettevereniging Veendam-Wildervank in circa 25 jaar tijd diverse (hoofd)rollen. Zondag 7 november geeft de 73-jarige Cobus Oosting in theater vanBeresteyn in Veendam voor het eerst een solo-concert.

,,Ik was altijd al van plan een avondvullend programma neer te zetten. Liedjes die ik graag zing, laten horen aan een publiek”, legt hij zijn stap om solo de planken op te gaan uit. Een solo-voorstelling maken, kost uiteraard veel voorbereidingstijd. ,,Maar ik ben altijd leraar en voetbaltrainer geweest, daar horen voorbereidingen standaard bij. Als je graag zingt, is het trouwens heerlijk om te repeteren. Zeker als een man als Mark Hidding mijn begeleider is. De repetities kosten niet alleen kracht, maar geven die ook.”

Over het programma zegt Oosting het volgende: ,,Zoals de titel Siebzig Jahr, weisses Haar al aangeeft, beginnen we met een aangepaste tekst op het lied van Udo Jürgens. Ik ga daarna liederen zingen die dicht bij me stonden en op de een of andere wijze met mijn leven te maken hebben . Of dat nu het Kleine café aan de haven is, of Zwei Märchen Augen, ze hebben zeker in de ruimste zin een band met me. Dat zal ik tijdens de voorstelling vertellen. We laten op de achtergrond beelden zien, die met het te zingen lied te maken hebben. De techniek van vanBeresteyn helpt ons daarmee. Bovendien werd het concert opgenomen door SoftbaldinoTV (Oosting is de vader van softbalsters Dinet Oosting; red.). Ik hoop en denk dat het publiek zal genieten.”

Het optreden start om 15.00 uur. Reserveren kon via www.vanberesteyn.nl.

Via De Koerier