Collages, glas en schilderijen te zien in Emmen

EMMEN – Bij Inter Art in Emmen is tot en met 21 juli een expositie te zien met collages, glas en schilderijen.

De collages met knipgedichten zijn gemaakt door Collin de Bruin. Conny Muilwijk  had de glasobjecten gemaakt.

De Bruin geeft al  35 jaar les als kunstdocent op een middelbare school. Daarnaast werkt hij drie dagen per week in zijn atelier. Met het maken van zijn collages kon hij zijn passie voor schilderen en schrijven goed combineren. Hij zoekt in oude boeken naar woorden die hem raken, knipt ze uit en combineert ze tot een gedicht. ,,Het gedicht geeft een gevoelsrichting, maar ik wil niet te veel invullen. Daarna zoek ik naar afbeeldingen die passen bij het karakter van de tekst. Die zoek ik intuïtief.’’ 

Naast de collages laat  De Bruin schilderijen zien die hij gemaakt had met eitempera en bladgoud. Eitempera is een oude verfsoort die kunstschilders, toen er nog geen olieverf bestond, zelf maakten. 

Van Mijlwijk zijn er kleurige schalen en sieraden (kettinghangers en oorbellen) van glas te zien. Ze is van jongs af aan geïnteresseerd in kunst en techniek. Zij had gemerkt dat haar scheppingsdrang het beste tot haar recht komt als ze gebruik maakt van moderne technieken, leidend tot abstracte werken.

De exposities bij Inter Art worden georganiseerd door Galerie Beeldbrengers in Emmer-Compascuum. 

Via De Zuidenvelder

Reizen Laos