Collecte in Veendam voor kinderen met een handicap

VEENDAM – Het Gehandicapte Kind houdt van 15 tot en met 20 november de landelijke collecte, ook in Veendam. 

Duizenden vrijwilligers gaan binnenkort weer op pad om geld in te zamelen voor kinderen en jongeren met een handicap. Ook in Veendam komen zij aan de deur tijdens de landelijke collecteweek van Stichting het Gehandicapte Kind.

Eenzaamheid

Voor veel kinderen met een beperking is eenzaamheid de grootste handicap. Ze gaan naar aparte scholen of helemaal niet naar school. Spelen werd lastig als 9 van de 10 speelplekken nog steeds niet of slecht toegankelijk zijn voor gehandicapte kinderen. En veel kinderen met een handicap stonden aan de zijlijn, terwijl ze graag met leeftijdgenootjes zouden willen sporten. Het Gehandicapte Kind zorgt ervoor dat kinderen met en zonder handicap elkaar leren kennen, samen kunnen spelen, sporten en leren en samen opgroeien. Bijvoorbeeld door speeltuinen aan te passen of door aangepast sporten aan te bieden op de atletiekvereniging in de buurt.

Projecten

Dankzij de hulp van vele donateurs en vrijwilligers die zich belangeloos inzetten, kon het Gehandicapte Kind dit werk doen. Met de opbrengst van de collecte steunt het Gehandicapte Kind projecten voor kinderen en jongeren met een handicap in heel Nederland. Op www.gehandicaptekind.nl is te zien welke projecten mede mogelijk worden gemaakt.

Via De Koerier