Computerbank zoekt buurthuizen in Midden-Groningen

De Computerbank stelt kosteloos laptops en computers beschikbaar aan buurthuizen in de gemeente Midden-Groningen.

De Computerbank stelt kosteloos laptops en computers beschikbaar aan buurthuizen in de gemeente Midden-Groningen.

MUNTENDAM – De Computerbank in Hoogezand is op zoek naar buurthuizen in Midden-Groningen die willen meewerken aan het project Digitaal in de Wijk.

,,Digitaal in de Wijk is een nieuw project met financiële steun van de gemeente Midden-Groningen en we werken nauw samen met DIG050”, zegt een enthousiaste Taco van der Kooij van de Computerbank in Hoogezand. ,,Wat is de bedoeling? De Computerbank levert drie laptops of vaste computers aan elk buurthuis dat mee wil doen om een inloop-internetruimte in te richten. Deze apparaten worden kosteloos in bruikleen verstrekt.’’

Van der Kooij verwacht dat er in elk dorp wel vrijwilligers te vinden zijn die ondersteuning willen geven. ,,Een goed voorbeeld is Kolham. Daar hebben we eerst twee workshops georganiseerd en nu is er wekelijks een vrijwilliger beschikbaar voor hulp. Het is hartstikke mooi hoe dat daar gegaan is. Wat zou het fantastisch zijn als er in meerdere plekken in de gemeente computerondersteuning zou zijn voor de inwoners. Die plekken kunnen dan hulp bieden bij allerlei digitale vragen.’’

De Computerbank had de afgelopen jaren diverse projecten georganiseerd waarbij computers aan mensen werden verstrekt die dat zelf niet konden betalen. Van der Kooij: ,,Nu willen we graag buurthuizen ondersteunen, zodat hun bezoekers digi-vaardiger worden en misschien wel beter mee kunnen doen in de samenleving.

Vertegenwoordigers van buurthuizen die willen deelnemen aan het project Digitaal in de Wijk kunnen zich aanmelden via www.decomputerbank.nl.

Via De Koerier