Concert Nibiru Duo bij Podium Vosbergen

Jelte Fossen en Sanam Tahmasebi vormen samen het Nibiru Duo.

Jelte Fossen en Sanam Tahmasebi vormen samen het Nibiru Duo.

EELDE – Het Nibiru Duo verzorgt op zaterdag 6 november samen met percussionist Marco Diaz een concert op het podium van Museum Vosbergen in Eelde. Het muziekinstrumentenmuseum had in de collectie ook een afdeling instrumenten uit het Midden- en Verre Oosten. In dit concert werd een unieke gelegenheid geboden om te horen hoe dit soort instrumenten kon klinken.

Het Nibiru Duo is ontstonden uit de samenwerking tussen zangeres en componiste Sanam Tahmasebi uit Iran en de Nederlandse multi-instrumentalist en componist Jelte Fossen. Samen creëren zij composities waarin Oost en West vervlochten zijn. Sanam Tahmasebi’s zangstijl, die is gevormd aan verschillende conservatoria in Europa en door haar klassieke Iraanse achtergrond, gecombineerd met Jelte Fossens Ud- en Sazspel zorgen voor een bijzondere mix van genres, variërend van hedendaagse jazz tot Perzische klassieke muziek. Voor de teksten van hun composities gebruiken zij gedichten van zowel moderne Iraanse poëten zoals Nima Yooshi als die van klassieke Perzische dichters zoals Rumi en Hafez, met thema’s die gaan over de schoonheid van de natuur, hoop, verdriet, mystiek en eenheid. Hun crossover-performance creëert een beleving voor het publiek waarin zij hun gedachten, verbeeldingen en fantasieën de vrije loop kunnen laten. De percussie van Marco Diaz voegt hieraan een dimensie toe.

Het concert op Podium Vosbergen in Eelde begint op 6 november om 20.00 uur. Voor meer informatie en voor het reserveren van kaarten kon men terecht op www.museumvosbergen.nl/onspodium.