Culturele sector in Tynaarlo opent deuren voor senioren

Tijdens de actiemaand Gekleurd Grijs in Actie! organiseert het Internationaal Klompenmuseum in Eelde activiteiten rond de tentoonstelling 'Hout Couture'.

Tijdens de actiemaand Gekleurd Grijs in Actie! organiseert het Internationaal Klompenmuseum in Eelde activiteiten rond de tentoonstelling ‘Hout Couture’.

TYNAARLO – De Drentse actiemaand Gekleurd Grijs in Actie! vindt dit jaar in september plaats. Senioren kunnen de hele maand bij tal van culturele organisaties speciale activiteiten volgen. De actiemaand valt samen met de Drentse Uitmaand, met allerlei culturele festiviteiten voor jong en oud. 

Senioren in de provincie Drenthe hebben vanwege corona anderhalf jaar weinig cultureels kunnen ondernemen. De culturele sector ontvangt ze nu weer met open armen met workshops muziek, theater, dans en beeldende kunst, tentoonstellingen en voorstellingen. Ook in de gemeente Tynaarlo is van alles te doen. Hier worden bijvoorbeeld veel activiteiten op het gebied van beeldende kunst georganiseerd. Museum De Buitenplaats en het Internationaal Klompenmuseum in Eelde organiseren activiteiten rondom de tentoonstellingen en in De Tuin van de Tijd in Bunne kon een wandeling worden gemaakt rond landschapskunst. Mooimiek in Paterswolde organiseert een workshop prikvilten. Er zijn concerten in Museum Vosbergen in Eelde en de kerk in Vries en Plaats de Wereld bieden een workshop kruidentuin maken. Bij de Volksuniversiteit in Zuidlaren leren deelnemers hoe zij met digitale fotobestanden een album op papier kunnen maken. Op de website www.gekleurdgrijs.nl zijn data, tijden en prijzen van alle activiteiten te vinden.

De achtste editie van Gekleurd Grijs in Actie! had in april moeten plaatsvinden, maar werd vanwege corona voor de tweede keer op rij afgelast. Het gevolg is dat de maand nu samenvalt met de Drentse Uitmaand, de maand waarin inwoners van Drenthe worden gewezen op het nieuwe culturele seizoen, met cursussen, voorstellingen en evenementen. Jong en oud zijn bij al deze activiteiten van harte welkom.