Damproject Fitter Brein van start in Beilen

12 apr, 14:55 Algemeen

BEILEN – Fitter Brein geeft donderdagmiddag 28 april het startsein voor een damproject in De Karspelhof in Beilen. Iedereen in Midden-Drenthe kon deelnemen.

Fitter Brein is een project van Healthy Ageing Network North Netherlands waarmee gewerkt werd aan het in conditie houden van de hersenen. Dammen is een middel om mentaal fit en scherp te blijven én het is een prachtig spel om meerdere generaties met elkaar in contact te brengen. Het dammen is laagdrempelig en iedereen kon het leren.

De dammiddag werd geopend met een videoboodschap van de bekende hoogleraar neuropsychologie Erik Scherder. Daarna begint het dammen. Inwoners van Midden-Drenthe van allerlei leeftijden treffen elkaar in een korte ‘generatiematch’. 

Ook wethouders Erjen Derks en Dennis Bouwman van de gemeente Midden-Drenthe gaan een potje dammen. Vervolgens werd uitgelegd hoe het zit met de link tussen dammen en mentale fitheid en welke activiteiten in het kader van Fitter Brein worden uitgerold. 

Het gemeenteteam Gezond in Midden-Drenthe geeft de laatste presentatie. Daarna kon er ter afsluiting weer gedamd worden. Damgrootmeester Wouter Sipma van damclub Hijken DTC geeft een simultaan. Tegenstanders krijgen na afloop een gratis dambord.

Het damevenement werd georganiseerd in samenwerking met de gemeente Midden-Drenthe, Gezond in Midden-Drenthe,  Welzijnswerk Midden-Drenthe en de provincie Drenthe. Belangstellenden kunnen zich aanmelden tot uiterlijk 20 april door een bericht te sturen naar info@fitterbrein.nl. In de e-mail dient vermeld te worden met hoeveel mensen men aanschuift.

Via De Veldenkrant