Dansfilm ‘Onderweg’ nogmaals te zien in synagoge Zuidlaren

Een fragment uit de dansfilm 'Onderweg' van Stichting Danshuis Noord. (foto Jaap Menses)

Een fragment uit de dansfilm ‘Onderweg’ van Stichting Danshuis Noord. (foto Jaap Menses)

ZUIDLAREN – Na succesvolle vertoningen in Vries zal de dansfilm ‘Onderweg’ op zaterdag 16 en woensdag 20 oktober te zien zijn in de synagoge in Zuidlaren. 

De film van Stichting Danshuis Noord werd midden in de coronacrisis in 2020 gecreëerd door theatermaakster Janneke Bruggink en choreografe Maxime Landstra. Het is een voorstelling die werd vormgegeven rondom het thema ‘afscheid’. Een zwaar maar ook mooi en toepasselijk thema in deze tijd.

Afgelopen jaar had de voorstelling al in première moeten gaan, maar vanwege de coronacrisis werd dit uitgesteld. Naarmate het jaar vorderde werd de kons om de voorstelling voor voldoende publiek uit te kunnen voeren steeds kleiner. Uiteindelijk had Stichting Danshuis Noord ervoor gekozen om van de productie een dansfilm te maken: een ander medium dat nieuwe konsen bood aan de makers. Met film kon de kijker met de neus op de feiten worden gedrukt: de rauwe emoties vol in beeld, prachtig vastgelegd door Roger Muskee.

De film gaat over afscheid en het voorbijgaan van de dingen, ook in het leven van jonge mensen. In deze voorstelling stonden de verhalen centraal van zes jongeren die ieder een eigen afscheid ervaren.

De filmvoorstellingen in de synagoge aan de Zuiderstraat in Zuidlaren beginnen op 16 en 20 oktober om 14.00 uur en worden voorafgegaan door een inleiding van Christel Kroese, oprichtster van Stichting Danshuis Noord. De toegang is gratis. Vooraf reserveren is verplicht. Dat kon via info@danskwartier.nl.