Dichters strijden in Emmen om titel Slemmer 2021

EMMEN – Acht dichters strijden zondag in café Rue de la Gare in Emmen om de titel Slemmer 2021. 

De deelnemers vormen een mooie mix van jong en oud, man en vrouw, ervaren en onervaren. Het zijn Ria Westerhuis, Annie Martens, Harma van Roo, Sander Ausems, Sannemaj Betten, Kelly Verdonk, Reinier van Delden en Sacha Landkroon. Naast de titel gaat de winnaar naar huis met een ticket voor de halve finale NK poetryslam.

De eerste editie van de Emmense poetryslam bestaat uit een aantal ronden. Na de eerste en tweede ronde geeft de jury een stemadvies, maar dat is niet doorslaggevend. Het is aan het publiek om aan te geven welke dichters ze in de volgende ronde weer terug willen zien.

In de derde ronde blijven er vervolgens twee dichters over. Zij dragen om en om een gedicht voor en proberen door op elkaar in te spelen de gunst van het publiek te winnen. Een goede performance is daarbij net zo belangrijk als een goede tekst. Het publiek wijst ten slotte de winnaar aan.

Slemmen begint om 14.00. Publiek is van harte welkom en speelt dus via de stemming een cruciale rol. De toegang is gratis. Vaccinatie- of testbewijs verplicht. Meer informatie is te vinden op de website www.taalpodiumstem.nl.

Via De Zuidenvelder