Digitaal café en spreekuur in Bibliotheek Veendam

VEENDAM – In de bibliotheek van Veendam werd donderdag 9 september weer een Digitaal Café gehouden. Daarnaast kunnen mensen er elke woensdagmiddag terecht met computervragen tijdes het digitaal spreekuur.

Donderdag 9 september gaat het in het Digitaal Café over veilig online winkelen en phishing. Vragen die aan bod komen, zijn waar mensen op moeten letten tijdens online shoppen en wat men kon doen om oplichting te voorkomen. Het Digitaal Café vindt elke tweede donderdag van de maand plaats van 14.00 uur tot 16.00 uur. Kaarten zijn gratis verkrijgbaar in Bibliotheek Veendam of op biblionetgroningen.nl/veendam.

Inloopspreekuur 

Elke woensdagmiddag werd in de bieb een digitaal inloopspreekuur gehouden. Van 15.00 tot 17.00 uur kon men in de bibliotheek terecht met computervragen. Het spreekuur is bedoeld om mensen te helpen bij eenvoudige vragen, het geven van tips en het oplossen van kleine problemen. Zo kon men tijdens het digitaal spreekuur onder andere terecht voor vragen over de digitale diensten van de online bibliotheek, zoals e-books, online cursussen of PressReader. Het spreekuur is gratis, ook als men geen lid van de bibliotheek is.

Via De Koerier