Dorcas Voedselactie had hulp nodig

EMMEN – Al een aantal  jaren werd in Emmen de Dorcas Voedselactie georganiseerd. Dit jaar had men extra hulp nodig.

Tijdens deze actie werd er in lokale supermarkten voedsel ingezameld voor pakketten voor arme ouderen in Oost-Europa. Vanwege het oplopend aantal coronabesmettingen en de nieuwe maatregelen had Dorcas de vrijwilligers opgeroepen dit jaar niet in de supermarkt te gaan stonden. Veel klanten van de supermarkten hebben de actie daardoor dit jaar gemist. 

Hulp- en ontwikkelingsorganisatie Dorcas moest voor de tweede keer op rij besluiten om de Dorcas Voedselactie vanwege de coronamaatregelen op het laatste moment op een andere manier vorm te geven. Er werd in allerijl een volledig digitale actie uitgevoerd om toch pakketten in te kunnen zamelen. Op dit moment is er zo’n 450.000 euro binnen, maar Dorcas hoopt zo’n 700.000 euro bijeen te halen. Dit is nodig om duizenden arme ouderen een voedselpakket te brengen. 

Supermarktklanten die de actie hebben gemist, kunnen bijdragen aan de Dorcas Voedselactie door te geven via www.dorcas.nl/voedsel of via NL04 RABO 0106 2500 00, t.n.v. Dorcas in Almere o.v.v. Voedselactie. Elke gift, klein of groot, is enorm welkom. 

Dorcas is een christelijke hulp- en ontwikkelingsorganisatie en werkt in Oost-Europa, het Midden-Oosten en Afrika. De organisatie bestaat meer dan 40 jaar en richt zich op blijvende verandering in het leven van mensen in nood.

Via De Zuidenvelder