Dorpenronde ‘Kletspraot’ gaat van start in Tynaarlo

ZEIJEN – Het inwonersinitiatief Tynaarlo Goed Gehoord gaat van juli tot en met september op pad met de dorpenronde Kletspraot. De vrijwilligers die zich aan dit initiatief verbonden hebben gaan geheel coronaproof op de koffie bij inwoners van de gemeente Tynaarlo om een ‘kletspraotie’ te maken: een kletspraatje, maar wel een met inhoud. Tynaarlo Goed Gehoord neemt zelf de koffie mee. 

Met een koffiewagen – en thee en limonade voor de liefhebbers – trekken de vrijwilligers door de buurten en straten. Bij de koffie werd uiteraard ‘kletskoek’ geserveerd. Tynaarlo Goed Gehoord nodigt inwoners van de dorpen uit voor een goed gesprek. Over hoe ze het leven in deze ingewikkelde periode ervaren, over de vragen die dat bij de mensen oproept en initiatieven die genomen kunnen worden om de onderlinge band in de buurt te versterken. Maar ook: Hoe ervaart men de gemeente? Wat ontbreekt er in de buurt of in het dorp? Waar moet meer aandacht voor komen?

Het initiatief gaat op zaterdag 10 juli van start met een ronde door Zeijen, Donderen en Yde-De Punt. De start is om 10.00 uur in Zeijen, bij MFA De Zeijer Hoogte. De koffiewagen beweegt zich dan noordwaarts richting de twee andere dorpen. Met een ijscobel en vrolijke zomermuziek laten de vrijwilligers van Tynaarlo Goed Gehoord luid en duidelijk weten dat zij in de buurt zijn. Op de Facebookpagina van Tynaarlo Goed Gehoord is live te volgen waar de koffiewagen zich precies bevindt. Nadere data in juli, augustus en september voor de bezoeken aan de andere kernen in Tynaarlo worden spoedig bekend gemaakt.

Kletspraot werd financieel mogelijk gemaakt met bijdragen uit het Leefbaarheidsfonds en het Lokaal Preventieakkoord van de gemeente Tynaarlo. Van hieruit worden initiatieven van inwoners gestimuleerd die op een positieve manier bijdragen aan de leefbaarheid en de brede gezondheid van inwoners. De opbrengst van de gesprekken werd gebundeld en in het najaar aangeboden aan de gemeente Tynaarlo, de gemeenteraad en diverse maatschappelijke organisaties. Daarmee kon dit een bijdrage leveren aan het vormgeven aan de inwonersparticipatie in Tynaarlo, het beleid rondom gezondheid, eenzaamheidsbestrijding en gebiedsgericht werken en aan de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2022.

Reizen Laos