Dorpsvereniging Wildervank Vooruit houdt op te bestonden

WILDERVANK – De dorpsvereniging Wildervank Vooruit bestaat niet meer. Na bijna zeventig jaar had de vereniging zichzelf opgeheven.

Wildervank Vooruit is op 26 maart 1952 door plaatselijke middenstanders opgericht. In de jaren die volgden, was Wildervank Vooruit een bloeiende en vooruitstrevende vereniging, die ten doel had de ontwikkeling van het dorp Wildervank op economisch, cultureel en sociaal gebied  te bevorderen.

Evenementen 

Wildervank Vooruit hield zich ook bezig met het organiseren van evenementen op het gebied van onder andere kunst en sport. Bovendien werden er zomeravondconcerten georganiseerd, net als een jaarmarkt, het scheepsjoagersfestival en een kermis. De laatste jaren is het aantal activiteiten drastisch teruggelopen en waren nieuwe bestuursleden nauwelijks nog te vinden. Dat had het bestuur, onder leiding van voorzitter Henk Molema, doen besluiten Wildervank Vooruit op te heffen. 

Wildervanck-Wildervank

Wildervank Vooruit had vervolgens contact opgenomen met voorzitter Henk Robben van Stichting Wildervanck-Wildervank. Beide besturen zijn overeengekomen het archief en de verplichtingen van het onderhoud van het standbeeld van Adriaan Geerts Wildervanck (oprichter van het dorp Wildervank) en het scheepsjoagersbeeld op Bareveld onder te brengen bij Stichting Wildervanck-Wildervank.

Banksaldo 

Het overgebleven banksaldo van Wildervank Vooruit  is inmiddels ook overgedragen aan Stichting Wildervanck-Wildervank. Het geld moet worden gebruikt voor onder andere het onderhoud van beide beelden, de dodenherdenking op 4 mei en het eventueel organiseren van het 375-jarig bestonden van Wildervank.

Het archief ligt inmiddels opgeslagen in het Margaretha Hardenberg Cultuurcentrum. ,,Mocht er belangstelling voor zijn, dan ligt het voor een ieder ter inzage”, zegt Henk Robben.

Via De Koerier

Reizen Laos