Drenthe deze week centraal bij Passaggio

EMMEN – KRO-NCRV-presentator Lex Bohlmeijer stapt opnieuw op de fiets om zijn NPO Radio 4-programma Passaggio een week lang vanuit het land te maken, en niet vanuit de studio. Deze week rijdt hij in Drenthe.

Met een rugzak op de rug, in zijn hand een microfoon en zijn fietstas vol muziek maakt hij zijn tocht. In deze vreemde periode én met de lang verwachte lente komt er steeds wat meer licht aan de horizon, en mag er steeds wat meer. Daarom gaat  Bohlmeijer met een open blik kijken waar hij vrijheid kon ervaren. Waar is die te vinden in Drenthe? 

Drenthe is voor Bohlmeijer een favoriete provincie. Hij houdt van uitgestrekte weilanden, de Hollandse vergezichten, hunnebedden en de leegte. Hij start in Meppel, fietst door het Dwingerderveld, langs de Drentsche Aa, de vele esdorpjes maar doet ook plaatsen als Veenhuizen en Westerbork aan. Onderweg gaat hij op zoek naar verhalen van mensen uit Drenthe. Deze verhalen, de natuur en de muziek komen samen in het reisverslag van Bohlmeijer, dat tot en met vrijdag dagelijks van 19.00 tot 20.00 uur te beluisteren is in het programma Passaggio.

Via De Zuidenvelder

Reizen Laos