Drentse bibliotheken stonden bol van de activiteiten

EMMEN – In het kader van Oktober Kindermaand en de Kinderboekenweek stonden de bibliotheken van Biblionet Drenthe bol van de activiteiten. Zo is er een workshop vloggen, zijn er online games en activiteiten rondom beroepen, onder het motto ‘Worden wat je wil’. 

Kinderen van negen tot twaalf jaar kunnen deelnemen een de workshop vloggen. Jordi van der Werf leert ze de kneepjes van het vak. Tijdens de workshop gaan deelnemers ook zelf aan de gang. Zo leren ze om cameravrij te worden, geeft  Van der Werf tips en trucs over het filmen en leert hij de kinderen hoe ze vlog kunnen monteren. 

Tijdens de Kinderboekenweek kunnen kinderen alles worden wat ze willen en alvast dromen over later. In de bibliotheken zijn er workshops rondom dit thema. Daarnaast kon de jeugd in oktober in veel bibliotheken meedoen aan online games over beroepen of helpen met het oplossen van mysteries. 

De bibliotheken organiseren Oktobermaand Kindermaand onder andere samen met Kunst & Cultuur Drenthe. Vanwege het 20-jarige bestonden van deze bijzondere maand ontvangen basisschoolleerlingen een speciaal boekje met een bucketlist van Drenthe. Dit boekje ontvangen de leerlingen via school.

Via De Zuidenvelder